Доброго дня! Потрібна порада щодо чищення кондиціонера. Маю вдома спліт-систему, яка працює вже четвертий сезон. Останнім часом помітив що з внутрішнього блоку йде неприємний запах, особливо коли тільки вмикаєш прилад після тривалої перерви. Також здається що охолодження стало менш ефективним - доводиться встановлювати нижчу температуру ніж раніше щоб досягти комфортного клімату в кімнаті. Розумію що треба робити технічне обслуговування, але не знаю до кого звернутися. Хотілося б знайти фахівців які дійсно розбираються в темі, а не просто протруть зовні і візьмуть гроші. Цікавить саме комплексна чистка з перевіркою всіх систем. Можливо хтось нещодавно робив подібне обслуговування і може порекомендувати перевірених майстрів?
Знаєш, я якраз місяць тому займався цим питанням і можу поділитися досвідом. У мене була схожа ситуація - кондиціонер почав давати якийсь затхлий запах і гірше холодити. Спочатку думав що можна самому впоратися, подивився кілька відео в інтернеті. Але швидко зрозумів що без спеціального обладнання та знань краще не лізти - можна тільки зіпсувати техніку. Почав шукати нормальний сервіс, читав відгуки, порівнював ціни. В результаті звернувся сюди чистка кондиціонера київ і залишився задоволений. Хлопці приїхали з усім необхідним обладнанням, провели повну діагностику системи - перевірили тиск фреону, стан дренажу, електричні з'єднання. Потім почистили обидва блоки спеціальними засобами під тиском, обробили антибактеріальним складом. Весь процес зайняв близько години, працювали акуратно, прибрали за собою. Після чистки різниця відчутна - і запаху немає, і холодить як новий. Майстер ще пояснив що таке обслуговування треба робити щороку, бажано навесні перед початком активного використання.
Повністю підтримую попередній коментар. Сам стикався з подібною проблемою рік тому і теж звертався до професіоналів. Хочу додати кілька важливих моментів з власного досвіду. По-перше, регулярне обслуговування кондиціонера це не просто каприз виробників техніки, а реальна необхідність. Всередині системи накопичується величезна кількість пилу, бруду, на вологих поверхнях розвивається цвіль і бактерії. Все це потім потрапляє в повітря яким ми дишимо - особливо небезпечно для людей з алергіями або проблемами з диханням. По-друге, брудний теплообмінник змушує компресор працювати на підвищеній потужності, що збільшує споживання електроенергії і прискорює знос обладнання. Професійна чистка включає не тільки промивання фільтрів які можна почистити самостійно, а й обробку теплообмінника під тиском, чистку дренажної системи щоб уникнути протікань, перевірку рівня холодоагенту і герметичності з'єднань. Після якісного обслуговування кондиціонер працює тихіше, ефективніше охолоджує і споживає менше електрики.
Дякую за детальні відповіді та рекомендацію! Вже встиг переглянути сайт який порадили, там дійсно все професійно оформлено - описані послуги, є прозора інформація про вартість робіт. Подобається що можна одразу записатися онлайн, не треба чекати дзвінка. Залишив заявку, мені передзвонили буквально через п'ятнадцять хвилин і узгодили зручний час візиту майстра. Консультант докладно розпитав про модель кондиціонера, скільки років він працює, які є проблеми. Відчувається що люди розуміються на своїй справі. Очікую на наступний тиждень коли приїдуть фахівці. Сподіваюся отримати такий самий гарний результат як у вас.
------------------------------------ Доставка с Америки и Англии под 8% Комиссии!Подробнее в группе http://*******/postowlТел. +380937833647 Влад
Дякую за детальні відповіді та рекомендацію! Вже встиг переглянути сайт який порадили, там дійсно все професійно оформлено - описані послуги, є прозора інформація про вартість робіт. Подобається що можна одразу записатися онлайн, не треба чекати дзвінка. Залишив заявку, мені передзвонили буквально через п'ятнадцять хвилин і узгодили зручний час візиту майстра. Консультант докладно розпитав про модель кондиціонера, скільки років він працює, які є проблеми. Відчувається що люди розуміються на своїй справі. Очікую на наступний тиждень коли приїдуть фахівці. Сподіваюся отримати такий самий гарний результат як у вас.
Так, у них дійсно грамотний підхід до роботи. Після того як мені зробили обслуговування, видали акт виконаних робіт де детально розписано що саме було зроблено, які матеріали використовувалися. Плюс дали гарантію на проведені роботи терміном на кілька місяців - якщо щось піде не так через їхню провину, виправлять безкоштовно. Але у мене все працює ідеально вже другий місяць поспіль. Ще приємно здивувало що майстер дав купу корисних порад по експлуатації - розповів як правильно використовувати кондиціонер щоб він довше служив, на яку температуру краще встановлювати, як часто міняти режими. Загалом відчуття що люди дійсно дбають про клієнтів і свою репутацію, а не просто хочуть швидко заробити гроші. Рекомендую сміливо звертатися, не пошкодуєте.