ФОРУМ про веб-дизайн

ФОРУМ про веб-дизайн

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 25.02.2026 - 03:23:11
Страницы:  1  

Причини тріщин при охолодженні

АвторСообщение

miss-Irina

Спамер

Статистика:

колеги! У мене набула проблема, яку я не можу вирішити самостійно. Коли я робив останню партію пальців, на поверхні після шліфування з'явилися мікротріщини. Це трапилось після калення. Чим це може бути викликано? Як цього уникнути в подальшому? Чи це означає, що весь матеріал зіпсований, чи можна щось виправити?

Сообщение # 1 12.12.25 - 13:15:42
RE: Причини тріщин при охолодженні

Luminas

Спамер

Статистика:

На твоєму місці я б спочатку перевірив режими охолодження після калення. Мікротріщини часто з'являються саме тому, що охолодження було занадто швидким або нерівномірним. Якщо ти охолоджував у воді замість масла, це дуже агресивний спосіб, що викликає великі внутрішні напруження. Мій порядок дій при таких ситуаціях: спочатку беру один бракований палець, розпилюю його і дивлюсь на залом – це дасть розуміння про внутрішню структуру сталі та причину тріщин. Якщо тріщини поверхневі, іноді можна виправити повторним відпуском при менші температурі, але якщо вони глибокі, то виріб краще переплавити.

Сообщение # 2 12.12.25 - 13:35:06

Kat+

Спамер

Статистика:

Додам від себе – тріщини при охолодженні це дійсно проблема якості обробки. У мене була схожа ситуація років тому, коли я нерівномірно нагрівав сталь перед охолодженням. Від цього в одних місцях метал охолоджувався швидше, а в інших повільніше, і це призвело до виникнення внутрішніх напружень. Тепер я дотримуюсь такого правила – витримую виріб при робочій температурі досить довго, щоб гарантувати рівномірне нагрівання по всьому перерізу. Ось тут компанія що робить деталі ділиться інформацією https://rgs-ukraine.com.ua/ua/p2022306650-izgotovlenie-paltsev.html Там описано не тільки як правильно робити, але й якої помилки яких наслідків викликають.

------------------------------------
я днем практически святая а вечером снимаю нимби думаю кому бы врезатьмне им б © elena-durak
Сообщение # 3 12.12.25 - 14:19:31
Внешняя оптимизация и ссылки : Предыдущая тема
Страницы:  1  

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники